Ooglaserbehandelingen

Ooglaseren gebeurd niet altijd op dezelfde manier. Er bestaan meerdere ooglaser methoden, welke allemaal andere voor- en nadelen hebben. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie adviseert een ooglaserkliniek u een behandelmethode.

Over het algemeen zijn ooglaserbehandelingen onder te verdelen in twee technieken. Bij de ene techniek wordt het hoornvlies tijdelijk weggevouwen. Onder deze techniek vallen de behandelmethoden Lasik en Femtosecond/ Intralase. Bij de andere techniek wordt het hoorvlies verwijderd, hieronder vallen de technieken PRK en Lasek.

Naast deze technieken zijn er ook technieken waarbij uw eigen lens wordt vervangen door een kunstlens. Deze technieken zijn de accommoderende lens en de artisan lens.

Extreme bijziendheid

Heeft u extreme bijziendheid (meer dan -16D)? Dan is wellicht Bioptics voor u geschikt. Dit is een combinatie van een lensimplantatie (kunstlens) en de Lasik behandeling.

Bent u verziend en heeft u een leesbril nodig?

In dit geval is CK (Conductieve Keratoplasty) misschien iets voor u. Hierbij wordt uw hoorn dusdanig gevormd, dan uw sterkte gecorrigeerd wordt.

Tot slot de Wavefront methode: de methode voorkomt o.a. de onregelmatigheden die door een standaard behandeling kunnen ontstaan.

Kijk voor alle details over de verschillende behandelingen op de ooglaserbehandel pagina's in het rechter menu van deze pagina.

Behandelmethoden: