Ooglaserbehandeling

Een ooglaserbehandeling gebeurt niet altijd op dezelfde manier, want er zijn veel verschillende technieken. Deze technieken hebben allemaal andere voor- en nadelen. Op deze vergelijkingssite kan je alle informatie over de verschillende ooglaserbehandelingen vinden.

Ooglaserbehandelingen

Over het algemeen zijn ooglaserbehandelingen onder te verdelen in drie technieken.

  1. Bij de eerste techniek wordt het epitheel (een laagje van het hoornvlies) tijdelijk weggevouwen. Onder deze techniek vallen de behandelmethoden: EPI-LasikLasik en Femtosecond/ Intralasik/ Intralase.
  2. Bij de tweede techniek wordt het hoorvlies verwijderd. Hieronder vallen de technieken PRKLasek en TransPRK.
  3. Bij de derde techniek wordt een lenticule gemaakt. Deze wordt via een kleine insnede van 2-4 mm verwijderd (de SMILE methode).

Ooglaseren voor leesbril

Ben je verziend en heb je een leesbril nodig? Dan is CK (Conductieve Keratoplasty) misschien iets voor je. Hierbij wordt jouw hoornvlies dusdanig gevormd, dat je sterkte wordt gecorrigeerd.

Heb je daarentegen een minafwijking en een leesbril? In dat geval kan je de Monovision ooglaserbehandeling overwegen. De arts optimaliseert 1 oog voor veraf en het andere voor dichtbij.

Aanvulling ooglaserbehandelingen

De Wavefront methode, oftewel Personalised Treatment, is een aanvulling op de ooglaserbehandelingen. Deze methode voorkomt o.a. de onregelmatigheden die door een standaard behandeling kunnen ontstaan.

Extreme bijziendheid

Heb je extreme bijziendheid (meer dan -16D)? Dan is Bioptics wellicht geschikt voor jou. Dit is een combinatie van een lensimplantatie (kunstlens) en de Lasik behandeling.

ooglaserbehandelingen

Lensimplantatie

Naast deze technieken, zijn er ook technieken waarbij jouw eigen lens wordt vervangen door een kunstlens, zoals de accommoderende lens en de artisan lens.