Accomoderende lens

De industrie staat niet stil en produceerde onlangs een nieuw type lens, de accommoderende lens. Deze lens is goedgekeurd door de FDA en sinds kort ook te verkrijgen in Nederland. Zie de vergelijking om te kijken welke klinieken dit zijn. Bausch & Lomb, leverancier van de Crystalens, heeft deze accomoderende lens ontworpen.

Deze lens is een monofocale lens, die voor- en achterwaarts beweegt in het oog. Het verlies aan leesvermogen is te wijten aan het steeds stugger worden van de eigen lens. Hierdoor verandert de lens niet meer van vorm en kan dus niet meer instellen op verte en nabij zicht. De spier die dit alles bewerkstelligt werkt echter nog wel. Hiervan maakt de speciale technologie van deze lenzen gebruik om voor- en achterwaarts te bewegen en zo op natuurlijke wijze het beeld scherp te stellen voor verte en dichtbij.

Bent u geschik voor deze accomoderende lens?

Voor mensen die veel achter het stuur zitten is deze lens geschikt. Voor mensen die langdurig aan het lezen zijn, vooral kleine letters, zal waarschijnlijk wel een extra leesbril nodig zijn. Wanneer u veel achter de computer zit of u bent veel aan het musiceren, dan zal deze lens voor u toepasbaar zijn.

Wanneer u een actief leven heeft, dan is deze lens uitermate geschikt voor u.