Ooglaseren

Ooglaseren is heel populair in Nederland. Je ogen zijn binnen een mum van tijd gelaserd. Daardoor ben je van je lenzen en bril af. Sommige zorgverzekeringen vergoeden een deel van de behandeling vanuit de aanvullende verzekering. Toch zal je het merendeel van de kosten zelf moeten betalen. Wij hebben de kosten om je ogen te laten laseren op een rijtje gezet in de prijsvergelijker. Hierdoor heb je snel een compleet beeld. Daarnaast beantwoorden we ook een aantal veelgestelde vragen.

Wat is ooglaseren?

Een ooglaserbehandeling corrigeert oogafwijkingen, zoals bijziendheid (myopie), verziendheid (hypermetropie) en cilinderafwijkingen (astigmatisme). De oogarts past met de ooglaserbehandeling de bolling en dikte van je hoornvlies aan. Hierna zie je weer scherp.

Ben je geschikt?

Je bent geschikt voor een ooglaserbehandeling als je sterkte bij een minafwijking tussen de -0,75 en -12 ligt en bij een plusafwijking tussen de +0,50 en +5. Maar niet iedereen is geschikt voor ooglaseren, bijvoorbeeld wanneer je een te dun hoornvlies of ernstig droge ogen hebt. Door een vooronderzoek te laten uitvoeren, weet je of je geschikt bent voor ooglaseren en voor welke behandeling.

Voordat de daadwerkelijke behandeling plaatsvindt, controleert de refractiechirurg je ogen nogmaals uitgebreid. Vervolgens worden je ogen met oogdruppels verdoofd. Het daadwerkelijke laseren gaat zeer snel: 30 seconden per oog. Na de behandeling dien je je ogen nog 4 uur gesloten te houden. Daarna mag je je ogen openen, waarbij je zicht alweer terug is. Dit is in het begin vaak nog wat wazig. Lees meer over de ooglaserbehandelingen.

Ooglaseren stap voor stap

ooglaseren Stap 1: verdoving

Stap 1: verdoving

Verdoving door oogdruppels

Ooglaseren Stap 2: ogen laseren

Stap 2: ogen laseren

Duurt 30 seconden per oog

Ooglaseren stap 3: herstel

Stap 3: herstel

Meestal bandagelens

Ooglaseren kosten?

De kosten van een ooglaserbehandeling zijn voor veel mensen een grote investering. Daarom vergelijken heel veel mensen de prijs van ooglaseren. In de prijsvergelijker, is te zien dat de prijs van een ooglaserbehandeling flink verschilt.

In dit overzicht zijn alleen ooglaserklinieken opgenomen die een ZKN-certificaat bezitten. Wij zijn namelijk van mening dat de voorwaarden om ZKN-gekeurd te zijn een sterke indicatie geven van de kwaliteit, de apparatuur, het procesmatig werken, de opleiding en ervaring van de artsen en de veiligheid.

Wordt ooglaseren vergoed?

Ooglaseren wordt nooit vanuit je basisverzekering vergoed. Soms is er wel een vergoeding vanuit je aanvullende verzekering. Dit verschilt per verzekeraar. Je kan bij je zorgverzekering navragen in hoeverre ogen laseren wordt vergoed.