Nieuws: Lensimplantatie Sunnery James & Ryan Marciano

Kliniek: FYEO Medical | Aantal reviews: 44
19-04-2012
Tags: ooglaseren op TV, lensimplantaten, contactlenzen

Al jarenlang droegen zowel Sunnery James als Ryan Marciano contactlenzen om hun oogafwijking te corrigeren (Sunnery -2 & -2,25 en Ryan -6 & -6,75). Bij optredens in drukke concertzalen en tijdens het vele vliegen en reizen werden de lenzen echter steeds meer een hinderlijke stoorzender. Beiden wilden dan ook al een hele tijd van dit hulpmiddel af. Onlangs kregen de populaire Dj’s een kunstlens in hun oog geïmplanteerd. De contactlenzen zijn nu voorgoed verleden tijd!

Toen ze via een vriend hoorden van de mogelijkheid van lensimplantatie, was de beslissing snel gemaakt. Bij Oogkliniek FYEO Medical in het Brabantse Eersel bleek tijdens het vooronderzoek dat Sunnery en Ryan een geschikte kandidaat waren voor de VisianICL ExtraLens. Deze high-tech lens wordt geplaatst achter de iris en is daarom onzichtbaar voor de buitenwereld..

De lenzen zijn geïmplanteerd door de gerenommeerde oogchirurg Dr. Frank Kerkhoff. De implantatie nam zo’n tien minuten per oog in beslag en direct na de ingreep was het zicht al weer redelijk goed. Na een goede nachtrust, kwamen Sunnery & Ryan op hun controle-afspraak, waar al snel duidelij kwerd dat hun gezichtsscherpte bovengemiddeld goed was. Waar een ‘normaal’ oog een visus heeft van 1, bleek deze bij Ryan 1,5 en 2,0. Sunnery kwam uit op 1,7 en 1,7. Voortaan is dus ook het publiek op de achterste rijen duidelijk zichtbaar!

FYEO Medical

FYEO Medical

« Lees alle nieuwsberichten